Čokoladna zloženka iz ostankov torte

20. aprila 2017

Pri vsaki peki ali pripravi sladic (posebno za praznovanja, ko morajo biti kosi “lepi”) se na koncu na pultu znajdejo – ostanki. Le kam z njimi? Seveda ne v smeti. Navadno jih spravim v škatlo in jih moj mož poje. Če jih je malo več, se moram pa znajti drugače. Tokrat sem delala tri torte – sicer so bile vse tri čokoladne s sorodnimi kremami. Vse tri so imele čokoladni biskvit, vse sem polnila z ganachem z mascarponejem, le vsaki sem dodala en okus, okoli pa so bile okrašene samo z ganachem. Ker sem najmanjšo delala tako, da sem oblate izrezala iz pravokotnega biskvita, mi je ostalo kar precej koščkov, pa tudi nekaj kreme, saj je za vsak slučaj naredim nekaj več.

Zato sem se odločila, da naredim kar zloženko v posodi in jo takoj spravim v promet z družbo tistega dne. In seveda je bilo hitro pospravljeno.

Biskvit sem tako samo nadrobila v posodo (z rokami, pustila sem tudi večje koščke), čez sem premazala kremo, posula s preostankom biskvita in čokoladnimi kapljicami ter okrasila z ostankom kreme iz vrečke za dekoriranje. Hitro, preprosto in predvsem – brez odpadne hrane!

Tiskaj

Dodaj odgovor