Tortica z rdečimi detajli

10. junija 2017

Junija je tudi čas rojstnega dne moje babice. Velike ljubiteljice rdeče barve, kot sem že večkrat zapisala tudi na blogu – vsaj ob vsakem njenem praznovanju ali dogodku. Letos je bil njen rojstni dan na tak dan, ko nismo vedeli ali nam bo uspelo praznovanje prav na njen dan. Pa smo ugotovili, da bo šlo in prejela sem klic tatija, če lahko na hitro naredim tortico. Čeprav sem bila še na sprehodu, sem mu rekla, da se bom potrudila. Seveda mi je tudi uspelo.

Tako sem doma na hitro spekla biskvit (victoria sponge), ki ne potrebuje čakanja in namakanja, potem pa še stanja. Pekla sem ga v dveh pekačih, tako se je tudi hitreje ohladilo in lahko sem samo enkrat prerezala.

Pripravila sem mascarponejevo kremo s smetano, jo naložila v plasti in nanje dodala sveže jagode ter breskve. Nato sem s kremo torto še obmazala in jo okrasila z rdečimi detajli ob strani ter nabrizganimi okraski na vrhu. Odločila sem se za slog napol-nage (semi-naked) torte v kombinaciji s slogom, ki v slovenščini še nima pravega prevoda – shabby style (torej po naše recimo škart, ampak brez negativnega prizvoka … hmmm, težka linvistična zagata – morda bi bil najboljši prvod “sproščen” slog, saj se navadno uporablja v kombinaciji “shabby chic”, torej sproščeno eleganten). Torej slog, ki predvideva, da krema ni ravna, perfektno nanešena. Slog, ki mi je všeč tudi zato, ker je veliko bolj sproščen. Na to kombinacijo napol nage škart (hm) tortice pa seveda najbolj pašejo sveže rože in sadje – na vrtu sem odtrgala bezgovo vejico in ji dodala jagode, ker so bile te tudi v tortici.

Kratkemu roku in improvizaciji navkljub, je nastala prav lepa ter odlična tortica, ki je zelo razveselila mojo babiko. In to je bil tudi namen.

Tiskaj

Dodaj odgovor