Mandljevo-čokoladni mafini z makroni

19. junija 2017

Za piknik ob praznovanju rojstnega dne prijateljice in njene hčerkice sem pripravila čokoladne mafine z mandlji – odločila sem se za preproste mafine, polne okusa, ki ne potrebujejo posebne kreme, saj smo jih morali peljati kar nekaj kilometrov – s primorskega na gorenjski konec, pa tudi tam niso bili v hladilniku, saj je bil piknik v brunarici.

Mafine pripravimo tako, da najprej zmešamo mokre sestavine:

1 jajce,
250 g pinjenca,
60 g olja,
125 g sladkorja (pol belega, pol demerara).

Primešamo jim suhe sestavine: 200 g moke, 10 g koruznega škroba (gustin), 50 g mletih mandljev, 2 žlički pecilnega praška (ali vinskega kamna), 2 žlici kakava.

Nato dodamo eno pest čokoladnih kapljic.

Nadevamo v pekač za mafine, posujemo z nalistanimi mandlji in/ali čokoladnimi kapljicami ter pečemo na 180 stopinj okoli 20 minut.

Nekatere sem sicer okrasila z bolj tekočim ganachejem in polovičkami makronov, da so bili bolj pisani in simpatični.

In piknik? Krasno ohlajen. Gorenjska je super za poletje.

Tiskaj

Dodaj odgovor