Pasji mafini z jabolkom in korenčkom

10. julija 2017

En od najljubših krajev našega Ferdota je zagotovo poligon KD Obala (no, pa naš tudi) – tam se zabava na treningih agilityja. Krasno vzdušje, sprostitev za vodnike in zabava za pse so spremljevalci vsakega treninga – zadnjega v sezoni pa smo polepšali še s polno mizo dobrot, saj je vsak od nas nekaj prispeval (vas zanima kako smo se imeli?).

Jaz sem za vodnike pripravila čokoladne mafine, za pse pa je bilo tudi potrebno poskrbeti … posebno zato, ker so ravno oni zvezde večera. Brez njih bi nam bilo res dolgčas.

Tako sem tudi za pasje gobčke pripravila mafine – odločila sem se za brezmesne iz treh razlogov: ker so bolj obstojni, ker sama priprava ne smrdi (jah) in ker sem imela za porabiti reklamne otroške kašice ter sokce, ki jih hčerkici ne dajem. Brez skrbi, zelo so šli v slast – celo vodnikom, ki so preizkusili koščke. V bistvu so mafini brez (dodane) soli in sladkorja, tako da ni ničesar, kar ne bi “smeli” jesti tudi ljudje.


Recept je zelo preprost. Najprej zmešate mokre sestavine:
200 g jogurta,
100 g jabolčne čežane (lahko uporabite tudi otroško kašico),
100 g 100 % korenčkovega soka,
60 g rastlinskega olja.

Dodate jim suhe sestavine – mešanico 250 g polnozrnate pšenične moke in žličko vinskega kamna (ali pecilnega praška). Nato vmešate še 100 g pšeničnih ali pirinih napihnjencev za večjo hrustljavost.

Pečete na 180 stopinj okoli 20 minut. Mafine lahko ohladite in jih tudi okrasite – premažete jih s sirčkom ali arašidovim maslom (ali kombinacijo obojega). Jaz jih tokrat, zaradi večje obstojnosti na toplem, nisem.


Če imate psa, vam res priporočam, da se z njim vključite v pasje dejavnosti (v najbližjem kinološkem društvu, na Obali, seveda navijam za KD Obala), saj je povezanost s psom tako čisto drugačna. Ob obiskih poligona imate pa večkrat tudi prijetno nalogo cartanja mladičkov, ki jih vzreditelji (člani kluba) pripeljejo na obisk. Sploh, če so pasme, ki niso ravno “vaše”, pa vam mož mirne duše pusti mečkanje, ker ve, da ga ne boste želeli prinesti domov.

Tiskaj

Dodaj odgovor