Ameriški krofi samorogi

6. oktobra 2017

Včasih pač ne moreš mimo modnih smernic. V slaščičarstvu, namreč. Letos so popularni samorogi – na tortah, makronih, mafinih … in seveda v obliki ameriških krofov (nekateri jih za razlikovanje od naših poimenujejo kar donutsi).


Za tako obliko sem se odločila tudi pri pripravi sladic za Sladko Istro iz dveh razlogov. Najprej, ker se mi zdi motiv še posebno prisrčen in so me nenehno mikali. In pa zato, ker imam doma dva neuporabljena pekača za tovrstne krofe.

Kljub poplavi tujih receptov, sem se odločla, da uporabim recept, ki ga je Mateja z ekipo ustvarila za serijo receptov Tuša, saj vem, da so njeni recepti preverjeni, odlični in uporabni. In seveda, tudi ta recept ni razočaral. Zato ga le preverite na povezavi in preizkusite, saj je resnično preprost in hiter, rezultat pa so odlični puhasti krofki.

Ohlajene krofke sem napol pomočila v belo čokoladno kuverturo. Ko se je nekoliko strdila, sem na vrh z zobotrebcem zapičila rog, narejen iz modelirne sladkorne mase (in pobarvan z jedilno barvo), sam krof pa sem okrasili z različnimi mrvicami, perlicami in hostijami, ki jih imam resnično obilico. Tako je bil vsak krofek poseben unikat.


Prisrčni in okusni krofki so navduševali obiskovalce vseh starosti. In spolov. Čarovnija samorogov, kajne?

Tiskaj

Dodaj odgovor