Torta z zvezdnim sijajem

26. decembra 2017

Od mojega otroštva ima predbožični večer pri nas doma posebno tradicijo – ne praznujemo ga kot božič, ampak bolj v duhu solsticija, iskanja luči in družinskega praznika. Tako imamo vedno tradicionalno večerjo, ki jo pripravi moja mami – francoski krompir, nato sladico, potem pa se odpeljemo po Obali in v vsakem mestu ocenimo lučke, torej praznične okraske.

Sladica je seveda moja naloga – vsako leto sem iskala nove ideje, nato pa eno leto naredila rumovo čokoladno torto in ker je bila vsem všeč, smo jo razglasili kar za uradno sladico teh večerij. Tako mi ni potrebno vsakoletno iskati idej, lahko pa se vedno poigram z okraski – novoletne jelke, snežinke, zlati okraski so jo že krasili.

Letos pa sem se odločila za okraske bolj v slogu golih tort in s piškoti, saj te lahko je tudi najmlajša članica družine. Seveda, brez čokolade. Tako je lahko tudi pomagala pri pripravi piškotov in pri tem neznansko uživala, saj sem tudi izbrala motiv zvezdic, ki jo trenutno neizmerno navdušujejo. Tako smo spekli vanilijeve in čokoladne maslene piškote, ki sem jih nato samo malo okrasila z belo čokolado, sestavila v obliko jelkic in pa razporedila okoli torte, ob svežih vejicah z naše jelke pred hišo.

Naravno okrašena tortica je tako na koncu okrasila našo praznično mizo in poskrbela za energijo za izlet po obali.

Tiskaj

Dodaj odgovor