… ko pride polnoč pred 2018

1. januarja 2018

Ali drugače – tokratno silvestrovanje. Čeprav se zadnja leta pojavlja trend preveč-kul-za-praznovanja, pa se mi zdi, da ima novoletno praznovanje vseeno poseben čar in je škoda, da ga tako zignoriramo. Morda ga ne praznujemo več divje na žurih doma ali v drugih prestolnicah ali ne na elegantnih zabavah – četudi se odločimo za praznovanje v trenerki, pa ne pozabimo, da je ključna prava družba.

Naša letošnja je bila odlična – združile so nas najmlajše članice, saj so tri male deklice, ki si delijo letnico rojstva, tako skupaj praznovale novo leto. Čeprav se nekatere mame trudijo, da bi otroke čimprej umaknile z zabave (in “končno uživale same”, kot sem prebrala na enem blogu), pa je bilo nam ljubše, da so se z nami zabavale … no, skoraj do jutra, kljub našemu trudu, da bi zaspale. Mi pa smo se lahko zabavali ob njihovih domislicah, obenem pa prijetno klepetali. Seveda ob odlični hrani in pijači.

Pred zabavo smo si razdelili naloge – moj mož je prevzel pripravo lasagne, ki smo jo imeli za predjed (oziroma gospodične kar za glavno jed), jaz pa sem pripravila tortici. Čokoladno za odrasle in rožičevo za otroke.

Za našo, čokoladno, sem se odločila za kombinacijo dveh receptov – za testo sem uporabila Nigellino “chocolate fudge cake”, za katero v opisih pravijo, da je primerna za 8 oseb ali “en zelo boleč zaključek zveze”. Za kremo pa sem uporabila kremo čokoladne torte Jernej kitchen, ki je dodala nekaj svežine težkemu testu. Kombinacija se je izkazala za odlično.  Okrasila sem jo samo s kremo in medenjakovimi kroglicami za priokus praznikov.


Za otroke sem pripravila rožičevo torto, tokrat sem le za sadni del uporabila domačo jabolčno marmelado s cimetom, ki sem jo dobila od prijateljice (mimogrede – a niso taka darila gostov najboljša?). Okrasila sem jo z rožičevo masleno kremo, kokosovo smetano in pa maslenimi piškoti s kokosovim sladkorjem. Dodala sem še zaspano zvezdico (za našo veliko oboževalko zvezdic) iz modelirne mase za preprost, vendar prisrčen dodatek.

Za konec pa seveda – srečno novo leto in naj vam v 2018 svetijo prave zvezde.

Tiskaj

Dodaj odgovor