Pasje tačke za male prekrške

10. januarja 2018

Vsi, ki ste kdaj šolali psa, veste, da se psov ne nagrajuje za prekrške – no, tudi te mini mafine jim lahko ponudite le, ko si prislužijo, vendar pa so zaradi sestavin vseeno primerni za občasne prekrške pri hrani.

Pripravila sem jih za našega psa in njegove sopotnike na silvestrskem pohodu – prejela sem namreč prekrasno sporočilo pasje kolegice s poligona KD Obala, da se odpravljajo na pohod, ki bo utrudil kužke (in bodo zato lažje preživeli polnončne ognjemete) in da imajo z veseljem prostor za našega Ferdota. Seveda sem mu spakirala “malico iz nahrbtnika” – zanj, za vse kužke in seveda, tudi za vse pohodnike na dveh nogah.

Za pasje vodnike sem spekla Linolada mafine s čokoladnimi kapljicami. Za pse pa sem pripravila hitre mafine, naredila pa sem jih v pekačih v obliki kosti in malih tačk (različnih velikosti za manjše in večje pse) – da ne bi kdo zgrešil in pojedel napačnega, seveda.

Za hitre pasje mafine potrebujete:

SUHE SESTAVINE: 250 g polnozrnate pšenične moke in 1 žlička vinskega kamna.
MOKRE SESTAVINE: jajce, 300 g kozjega (ali kravjega) jogurta, 60 g oljčnega olja.

Oboje premešate in nato v maso vmešate na zelo majhne koščke narezan 1 par hrenovk. Priporočam vam seveda kvalitetnejše hrenovke ali podobne salame – pazite na vsebnost soli. Zaradi te sestavine so tej priboljški primerni za pregrehe in ne za vsakdanjo hrano!

Testo nadevate v posodice za mafine (lahko dodate papirčke, lahko pa jih samo namastite – tudi s posebno maso proti sprijemanju), nato pa pečete na 180 stopinj 15 minut, če delate male mafine ali pa 20 min za večje. Ko je zobotrebec suh, so narejeni.

Vse, na kar morate nato paziti je le še to, da vas ne bojo preveč premamili otožni pogledi večno lačnih kosmatincev!

Tiskaj

Dodaj odgovor