Muffini z bučkami in s korenčkom

8. septembra 2013

Odlični slani muffini za poletje … odlični so tudi hladni, zato so več kot primerni za piknike ali pa različne obroke (odlični so ob zeleni solati). Za 12 muffinov:

Najprej naribamo
250 g bučk (opranih)
1 korenček (opran in nastrgan)
50 g parmezana
in dodamo 2 jedilni žlici bučnih semen.

V ločeni posodi zmešamo:
200 g bele pirine moke (ali navadne bele – po želji)
2 žlički vinskega kamna (ali pecilnega praška)
1 žličko soli, ščepec sveže zmletega popra in ščepec suhe limonine lupinice.

V večji posodi z metlico zmešamo
80 ml oljčnega olja,
2 jajci,
300 g navadnega jogurta.

Mokri mešanici dodamo zelenjavno mešanico, dobro premešamo, nato dodamo še mešanico z moko in na hitro premešamo, da se vse sestavine navlažijo. Testo damo v vdolbine pekača in pečemo na 180 stopinj od 25 do 30 minut.

Pečene mafine vzamemo iz pečice, jih pustimo, da se nekoliko ohladijo, nato jih dokončno ohladimo na rešetki.
Tiskaj

Dodaj odgovor