Odlični slani muffini za poletje … odlični so tudi hladni, zato so več kot primerni za piknike ali pa različne obroke (odlični so ob zeleni solati). Za 12 muffinov:
Najprej naribamo
250 g bučk (opranih)
1 korenček (opran in nastrgan)
50 g parmezana
in dodamo 2 jedilni žlici bučnih semen.
V ločeni posodi zmešamo:
200 g bele pirine moke (ali navadne bele – po želji)
2 žlički vinskega kamna (ali pecilnega praška)
1 žličko soli, ščepec sveže zmletega popra in ščepec suhe limonine lupinice.
V večji posodi z metlico zmešamo
80 ml oljčnega olja,
2 jajci,
300 g navadnega jogurta.
Mokri mešanici dodamo zelenjavno mešanico, dobro premešamo, nato dodamo še mešanico z moko in na hitro premešamo, da se vse sestavine navlažijo. Testo damo v vdolbine pekača in pečemo na 180 stopinj od 25 do 30 minut.