Ne, to niso glasni mafini, to so mafini iz buč, seveda.
Pripravite jih čisto preprosto.
Najprej zmešate suhe sestavine: 250 g moke, 1 žličko pecilnega praška in žličko cimeta.
Ločeno zmešate mokre sestavine: 200 g pinjenca, 1 naribano jabolko, 100 g bučnega pireja (bučo skuhajte ali spečite in meso na grobo pretlačite) in 60 g olja.
Suhe sestavine nato primešajte mokrim. Lahko se vam zgodi, da bo masa pretekoča (odvisno od jabolk in buč), če je pretekoča, dodajte moko, dokler ne dobite prave teksture. Testo nadevajte v pekač za mafine in pečite na 180 stopinj okoli 25 minut.
V ohlajene mafine izdolbite luknjice in jih napolnite z marmelado ali čežano – jabolčno, bučno ali (v mojem primeru) kombinacijo. Uporabila sem namreč marmelado iz jabolk in buč, ki sem jo prejela v dar.
Mafine nato prelijte z malo bele kuverture in si privoščite sočne jesenske okuse.