Mafini z lešnikovim krokantom

10. aprila 2017

Dobra stran mafinov je, da so preprosti za pripravo (lahko jih pripravite kar v pižami, dokazna fotografija priložena spodaj) in zelo hvaležni za preizkušanje okusov – ne vem, če so že bili kakšni, ki niso uspeli, pa čeprav sem vanje dodala marsikaj. No, lešnikov krokant ni posebna sestavina, je pa malenkost, ki res spremeni teksturo in doda ravno pravšnji dodaten okus mafinom.


Mafine pripravimo po osnovnem receptu. Zmešamo mokre sestavine:
1 jajce,
250 g pinjenca,
125 g sladkorja (pol belega pol rjavega),
60 g olja.

Dodamo jim mešanico suhih sestavin:
250 g moke, 2 žlički vinskega kamna (ali pecilnega praška), 3 žlice kakava in 100 g lešnikovega krokanta.

Mešanico nadevamo v pekač in po vrhu posujemo malo čokoladnih kapljic. Pečemo na 180 stopinj okoli 20 minut. Medtem, ko se pečejo, pa se lahko preoblečemo iz pižame, pristavimo kavo in pripravimo mizo za krasen zajtrk.

Tiskaj

Dodaj odgovor