Lončki z limonovim curdom

10. aprila 2017

Najhitrejše in najpreprostejše sladice so tiste v lončkih. Načeloma moramo najti nekaj hrustljavega, nekaj kremastega, nekaj tekočega in malo okraskov. In seveda – lončke.

Ob napovedi prijateljičinega obiska sem se odločila, da bom nekako pokombinirala limonov curd, posebno kremo iz limon, sladkorja, jajc in masla (recept sem prejela od prijateljice s prošnjo naj ga ne delim naokoli, tako da boste morali malo poguglat za pravega), saj je bil njeni hčerkici izjemno všeč, ko sem jim ga lani podarila.

Ker sem se kuhanja in ohlajanja curda lotila zjutraj in ni bilo veliko časa, sem morala poseči po rezervnih vrečkah v shrambi.

V lonček sem tako nadevala:
– plast zdrobljenih maslenih keksov;
– izmenjala plasti curda in
– slaščičarske kreme (sicer predpripravljene, ki pa ima rahlo aromo po limoni, tako da je bila za to kombinacijo idealna);
– na koncu pa okrasila z jagodami in sveže nabranimi rožicami z vrta.


Ravno prav sladka in kisla osvežilna sladica. Predvsem pa hitra – curd imate lahko v hladilniku dlje časa (uradno kakšen teden, neuradno smo ga tudi dlje imeli za domačo rabo), kremo lahko nadomestite s pudingom ali smetano, piškoti se pa vedno najdejo nekje po stanovanju, kajne?

Tiskaj

Dodaj odgovor