Mafini z brusnicami in jagodami

13. maja 2017

Uh, jagode. Uporabne v tako širokem naboru kombinacij, da je kar težko izbrat. Sploh, ker je sezona res prekratka (pod sezono štejem lokalne jagode, tiste, ki so prepotovale kilometre in kilometre, me ne ganejo). No – za te mafine sem sicer uporabila sveže jagode, v mafinih pa lahko vedno uporabimo tudi zamrznjene sestavine. In take so bile brusnice, ki sem jih dodala jagodam za posebno uravnoteženost okusov.

Preproste mafine pripravimo tako, da najprej zmešamo mokre sestavine:
60 gr olja
80 g sladkorja (pol rjavega, demerara in pol belega)
40 g jagodne marmelade

1 jajce
250 g pinjenca

Dodamo jim suhe sestavine:
250 g moke
2 žlički pecilnega praška

Nadevamo v pekač, na vrh dodamo na koščke narezane jagode in brusnice, nato pa pečemo na 180 stopinj od 20 do 25 minut.

Tiskaj

Dodaj odgovor