Tortice z vinom

18. novembra 2014

V vasi smo se dogovorili, da bomo skupaj martinovali in sladko smo prispevali vsak po malem. Jaz sem seveda prispevala tortice, ki sem jih za to priložnost naredila z vinom.

Tako sem spekla mafine po navadnem receptu z malo dodane vanilije. Še tople sem nato nekajkrat prebodla in jih premazala s sirupom iz vina.

Sirup sem naredila tako, da je dišal po kuhanem vinu. Naredila sem različico z belim in rdečim vinom. Tako sem v loncu zmešala in segrela, dokler nisem dobila sirupa:

BELO VINO
150 ml belega vina
100 gr sladkorja v prahu
polovico cele pomaranče (pazite, da je lupina užitna),
ščepec cimeta
čajno žličko celih klinčkov.

RDEČE VINO
150 ml rdečega vina
100 gr sladkorja v prahu
polovico cele pomaranče (pazite, da je lupina užitna),
2 cela zvezdnata janeža.

 

S sirupom sem prepojila biskvite in jih pustila, da so se ohladili. Nato sem jih okrasila s kremo iz mascarponeja in smetane. Dodala sem še grozdne jagode v dveh barvah, da so se lahko ločili glede na okusa.

Čeprav sem tortice naredila za martinovanje, pa so odlične tudi za decembrska praznovanja, saj resnično dišijo po kuhanem vinu in toplini praznikov.

Tiskaj

Dodaj odgovor