Fondan mafini

28. aprila 2013

Čokoladni mafini z mehko in sočno sredico – najboljši so topli, posebno pomemben pa je način peke.

Pečico ogrejemo na 200 stopinj – pozor! resnično mora biti zelo vroča, ker morajo biti čimhitreje spečeni.
Modelčke za mafine namastimo (s stopljenim maslom ali oljem) in posujemo z rjavim sladkorjem.

V locu nad vodno paro stopimo:
100 g masla
100 g jedilne čokolade
in pustimo, da se ohladi.

Ločeno zmešamo:
2 jajci
1 žličko vanilijeve arome
100 g rjavega sladkorja
2 jedilni žlici moke

Nato primešamo ohlajeno čokoladno maso in napolnimo modelčke.

Pečemo jih od 12 do 15 minut, dokler niso zunaj trdi in znotraj mehki.

Najboljši so, če jih še tople postrežemo s kremastim vanilijevim sladoledom.

Tiskaj

Dodaj odgovor