Ferrero Rocher mafini

19. maja 2013

Ferrero Rocher mafini so natančno to, kar ime obljublja – mafini s čokolatinom.

Biskvit pripravimo na naslednji način:
120 g masla in 240 g sladkorja penasto zmešamo,
postopoma med mešanjem dodamo 4 jajca (eno po eno),
vlijemo še 300 g čokoladnega sirupa/preliva in 1 jedilno žlico vanilijeve esence,
nato pa še presejanih 240 g moke.

Testo bo zelo kremasto. Pečemo na 180 stopinj približno 30 minut.

Mafine popolnoma ohladimo, nato na sredini izrežemo vdolbine, nanje damo 1 žličko Nutelle, nato v sredino s privijanjem (zato, da se naredijo lepe oblike na Nutelli) pritisnemo čokolatin Ferrero Rocher (ali Ferrero Noir).

 

Tako pripravljene maine za največ 10 minut položimo v hladilnik, nato pa jih postrežemo na sobni temperaturi.

Tiskaj

Dodaj odgovor