Tri različice mafinov na en mah

23. junija 2013

Kako na hitro naredimo 3 različice mafinov? Najlažje je, če naredimo osnovno maso, ki ji nato postopoma dodajamo sestavine. Na ta način so bili narejeni višnjevi mafini:
1. najprej osnovnemu receptu dodamo višnje (en odcejen kozarec kompota);
2. nato napolnimo posodice do polovice, dodamo en košček bele čokolade in napolnimo do vrha;
3. v preostalo mešanico dodamo 2 žlički kakava in 1 žličko čokolade v prahu (seveda prekršimo pravilo, da se suhe in mokre sestavine mešajo ločeno, ampak ne moremo vedno živeti po pravilih, kajne?), nato pa vmešamo še pest čokoladnih kapljic.

Za tokratni podvig sem naredila eno serijo navadnih in eno polnozrnatih v vseh 3 različicah, kar na koncu prinese 6 različic mafinov – taka je pač sladka kombinatorika.

Tiskaj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja