Tortice z želejem iz breskev in jagod

1. novembra 2013

Za rojstni dan prijateljice, ko ima rada sadna peciva sem pripavila sadne tortice.

Tortice sem pripravila po receptu za tortice iz bele čokolade, vendar pa sem v vsako tortico dodala še jagode ali breskve iz kompota. Razliko sem označila z različnimi barvami papirčkov.

Za okras sem narezala breskve in jagode iz kompota in jih s sokom breskovega kompota pokuhala z nekaj žlicami gustina in agar-agarja. Nato sem zmes prelila na pekač in počakala, da se strdi. Iz nje sem izrezala kroge.
Sok jagodnega kompota pa sem zmešala z agar-agarjem (navodila so na embalažah) in ga prav tako ohladila, nato pa izrezala rožice.

Na tortice sem nabrizgala nekoliko mascarponejeve kreme (s funkcijo “lepila”), nanjo položila krogec, nabrizgala mascarponejevo kremo in okrasila z rožico.
Tiskaj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja