Slane rolade z listnatim testom

9. septembra 2014

Slane rolade so postale že tradicija najinih zabav. Seveda zato, ker so vsem všeč in zato, ker so tako preproste za pripravo. Vse, kar potrebujemo (za eno rolado), je namreč:
– en paket listnatega testa (ja, ne delam ga sama in vedno kupim že razvaljanega);
– polovica mozzarelle;
– 4 ožje in daljše rezine sira tipa edamca.
Nato pa ostale sestavine po želji.
Seveda imamo vse te sestavine lahko vedno doma in pri roki za primere, ko nas presenetijo obiski. Lahko pa rolade pred zabavo tudi že npr. en dan prej pripravimo in na pekaču spravimo v hladilnik, na dan zabave pa samo še spečemo in si tako prihranimo čas.

Pripravimo jih pa takole: najprej razvijemo listnato testo. Nanj v razmaku naložimo rezine mozzarelle in vmes sir. Nato pa nadaljujemo po želji, jaz navadno naredim mesno in nemesno varianto, in sicer:
– najbolj “klasična” je z rezinami pršuta (kuhanega in surovega);
– z gobicami in gorgonzolo (lahko z dodatkom tune).

Ko smo testo naložili, ga zvijemo v rolado, pri straneh zapremo, po vrhu nežno zarežemo in pečemo na 180 stopinj okoli 15 minut. Počakamo, da se nekoliko ohladi in narežemo. Odlična je še topla, še boljša pa nekoliko ohlajena ali pa tudi čez kakšen dan, če jo shranimo v hladilniku.

Tiskaj

Dodaj odgovor