Mafini za dojenčke z jagodami in banano

6. junija 2017

Sladke jagode, ki niso prepotovale stotine kilometrov do naše mize, so res sezonske zvezde. Tudi pri dojenčkih, čeprav pazljivost ne bo odveč – ponekod so na seznamu potencialnih alergenov. Če so v redu sprejete, pa ponujajo ogromno možnosti v mafinih – bodisi samostojne bodisi z rabarbaro. Ali pa v klasični kombinaciji z banano. Ta omogoča tudi pripravo brez jajc, če jih še niste uvedli, navedene pa so tudi zamenjave za druge še ne uvedene skupine živil.


Pripravimo mokre sestavine:
1 zmečkano resnično črno in sladko banano,
200 g pinjenca (lahko tudi jogurt, če še niste uvedli mlečnih izdelkov, pa zamenjajte z ustreznim rastlinskim mlekom, priporočam riževo, ker ima najmanj priokusov),
60 g rastlinskega olja (jaz uporabljam bio za dojenčke).

Masi dodamo suhe sestavine:
200 g bele pirine moke (če še niste uvedli glutena, zamenjajte celotno količino z riževo, le pustite maso nato počivati okoli 10 minut),
50 g riževe moke,
1 čajno žličko vinskega kamna.

V maso vmešamo še na majhne koščke narezano banano (poleg zmečakne) in narezane jagode (okoli 10 kosov na res male koščke narezanih bo dovolj). Koščke lahko delno tudi razporedimo po vrhu za okras. Pečemo na 180 stopinj okoli 20 minut.

Tiskaj

Dodaj odgovor