Pasji mafini z jabolki in s skuto

19. septembra 2017

Včasih moramo pocartati tudi naše kosmatince na štirih tačkah, kajne? Kot vsi mafini, so tudi pasji zelo preprosti – paziti moramo le, da ne dodajamo soli (in drugih sestavin, ki niso priporočljive za pse). Seveda lahko naredimo tudi mesne različice, ki pa se navadno delajo iz drobovine in meni osebno smrdijo, zato se raje odločam za bolj nevtralne različice.


Za tokratne mafine je bil navdih v skutini piti, tisti, ki jo navadno dobimo s piškotnim dnom, skuto in sadjem na vrhu. Tako sem piškotno dno spremenila v napihnjence, ki so dodali hrustljavost, v testo pa dodala skuto in jabolčno čežano.

Recept je seveda zelo preprost. Najprej zmešate mokre sestavine:
250 g skute,
400 g jabolčne čežane (lahko uporabite tudi otroško kašico),
60 g rastlinskega olja.


Dodate jim suhe sestavine – mešanico 200 g polnozrnate pšenične moke, 50 g bele pšenične moke in žličko vinskega kamna (ali pecilnega praška). Nato vmešate še 100 g riževih napihnjencev za večjo hrustljavost.

Pečete na 180 stopinj okoli 20 minut. Mafine ohladite in ponudite kužku – takoj potem, ko naredi trikec, seveda.

Tiskaj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja