Jagodni mafini s smetano

6. maja 2013

Nekaj uporniške duše je še v meni … čeprav sem jim spremenila bistvo, sem poleg takih s smetano trmasto naredila še polnozrnate brez smetane.

Navedena je najprej originalna, nato pa predelana različica – razlika pa je na pogled komaj opazna (zgoraj original, spodaj polnozrnati):

 

V posodo PRESEJEMO:
280 g bele  moke
3 žličke pecilnega praška
1 ščep soli

ALI 

280 g polnozrnate moke
3 žličke pecilnega praška
1 ščep soli

Nato PRIMEŠAMO:
120 g belega sladkorja

ALI 

50 g fruktoze + 20 g temnega rjavega sladkorja
(po želji lahko dodate tudi agavin sirup, vendar tega dodajte v mokro mešanico)

V LOČENI POSODI narahlo razžvrkljamo
2 jajci

in jima DODAMO:
250 g sladke smetane
6 žlic rastlinskega olja
1 čajno žličko vanilijeve arome
ALI 
250 g navadnega tekočega jogurta
50 g stopljene kokosove maščobe
1 čajno žličko vanilijeve arome

V sredino suhih sestavin naredimo vdolbino, vanjo vlijemo tekoče sestavine in ZMEŠAMO,
nato pa PRIMEŠAMO še
150 g drobno narezanih jagod.

Napolnimo pekač in pečemo na 200 stopinj 20 minut. Pečene mafine 5 minut hladimo v pekaču, nato pa na rešetki.
Za zaključek originalnih: ko se popolnoma ohladijo, jih namažemo s stepeno smetano in okrasimo s svežimi jagodami.
Za ne-originalne pa priporočam kar prilogo: sveže jagode z grškim jogurtom.

Tiskaj

Dodaj odgovor