Čokoladne tortice, polnjene s čokoladno kremo

17. avgusta 2013

Cupcake so kljub dvojni čokoladi rahli in lahki.

Najprej pekač za mafine namastimo in posujemo s kakavom v prahu.

Pripravimo suhe sestavine – presejemo:
50 g moke
50 g škroba (gustin)
1 zvrhano jedilno žlico kakava v prahu
1/2 čajne žličke pecilnega praška

Ločimo beljake in rumenjake 3 jajc. Beljake zelo trdo stepemo, nato pa jim postopoma med stepanjem dodajamo 100 g sladkorja, dokler ni sneg svetleč in gladek. Nato mu dodamo še rumenjake in jih dobro vmešamo.

Suhe sestavine ponovno presejemo na jajčno zmes, nato pa z lopatko previdno vmešamo z dvigovanjem z dna.

Testo porazdelimo v modelčke in pečemo na 175 stopinj okoli 20 minut (prej malo manj kot več – preverite že po 15 minutah). Tortice vzamemo iz pečice, jih najprej 10 min ohlajamo v modelu, nato pa na rešetki popolnoma ohladimo.

Že med peko pa pripravimo kremo:
nad paro stopimo 125 g kuverture (okus: mlečna čokolada), nato ji vmešamo 200 g kisle smetane. Zmes ohladimo in postavimo v hladilnik, da se strdi.
Trdo stepemo 100 ml smetane in jo vmešamo v čokoladno zmes, ki jo predhodno nekoliko premešamo z lopatko, da je mehkejša. Postavimo za vsaj 15 minut v hladilnik.

 

Ohlajene tortice prerežemo na pol, na spodnjo polovico položimo približno eno jedilno žlico kreme, pokrijemo z drugo polovico, nato pa s kremo premažemo še vrh tortic, ki ga okrasimo še z ostružki ali okraski bele čokolade. Postavimo za 15 min na hladno, pred serviranjem pa okoli 5 min pustimo na sobni temperaturi.

Tiskaj

Dodaj odgovor