Šampinjoni, polnjeni z bučkami, čebulo in polnozrnato gorčico

12. avgusta 2013

Redko se zgodi, da jaz kuham … (pa še takrat vsaj delno pečem) … včasih se mi pa kaj posreči – tako se je za odličnega izkazal eksperiment s polnjenimi gobami (vendar nisem želela elementov klasičnih polnil – meso, smetana, jajca ipd.), zato moram hitro zapisati postopek, preden ga pozabim.

Potrebujete:
– okoli 20 šampinjonov
polovico čebule
1 manjšo bučko 
polnozrnato gorčico
sol, poper
– po želji sir

Šampinjonom odstranimo bete, klobuke operemo in osušimo na papirnati brisači.

Na zelo drobno sesekljamo: čebulo, bučke in bete ter 3 cele gobe.

V ponev vlijemo oljčno olje, na njem popražimo čebulo (dokler ne postekleni), dodamo ji bučke in gobe – malo popražimo, nato zalijemo s približno decilitrom vode (ali malo manj), solimo in popramo. Ko voda nekoliko izpari, dodamo zvrhani 2 čajni žlički  polnozrnate gorčice in pokuhamo, da dobimo kompaktno maso z nekoliko omake.

Ognjevarno posodo premažemo z oljčnim oljem, nanjo zložimo klobuke in jih napolnimo z maso. Posujemo s ščepcem drobno naribanega sira (jaz sem uporabila Šmarski rok – lahko pa sir tudi popolnoma izpustite) – oziroma po okusu.

Položite v pečico na 200 stopinj za 15 minut.

Količina je bila kot samostojna jed (za poletno večerjo ob solati) dovolj za dva.

Tiskaj

Dodaj odgovor