Čokoladno-rumova torta

25. oktobra 2013

Preprosta in odlična torta – vendar samo za odrasle.

Model za torto namastimo in obložimo s peki papirjem.

Nad paro segrejemo 70 g jedilne čokolade in 2 žlici mleka. Zmes gladko zmešamo in odstavimo.

200 g moke in 1 žlico pecilnega praška presejemo v posodo in premešamo, dodamo: 170 g mehkega masla, 150 g rjavega sladkorja, 3 razžvrkljana jajca in 1 žličko vaniljeve arome. Sestavine zamešamo v gladko testo, ki mu dodamo stopljeno čokolado.

Testo vlijemo v model, poravnamo in pečemo na 180 stopinj od 25 do 30 minut. Pečen biskvit ohlajamo v modelu 5 minut, nato ga zvrnemo na rešetko in dokončno ohladimo.

Med peko lahko že pripravimo kremo, saj se mora ohladiti, in sicer na pari stopimo 225 g jedilne čokolade, 250 g smetane, 2 žlici ruma. Mešanico ohladimo.

Biskvit prerežemo, testo napojimo z mešanico ruma in vode (3 žlice ruma, 1 žlica vode), premažemo s kremo, sestavimo, prekrijemo s kremo in okrasimo z naribano čokolado ali drugimi okraski. Torto pustimo na hladnem, da se strdi.

Tiskaj

Dodaj odgovor