Pomarančne tortice (lahko z dodatkom čokolade)

16. marca 2014

Med branjem prijetne knjige (take, za na plažo ali pa za ob kamin) sem našla recept za pomarančne tortice, ki sem ga preizkusila delno že za novoletna darila, sedaj pa ponovno, vendar z močnejšim dodatkom čokolade.

Sicer navadno ne “težim” z biološkimi in ekološkimi zadevami … ampak pri tem receptu (kot pri tistem za jaffa pecivo) resnično raje porabite kakšen euro več za pomaranče z užitno lupino, torej neobdelane. Pomarančne morajo biti tudi čimbolj sočne in okusne.

Sicer pa je recept izjemno preprost:
eno večjo pomarančo narežete na koščke (z lupino in belo kožico vred),
dodate 220 g stopljenega in rahlo ohlajenega masla, 3 jajca in 220 g sladkorja
ter zmešate z mešalnikom.

Ročno vmešate še 220 g moke z enim pecilnim praškom.

Tortice lahko spečete kar take, samo pomarančne in jih na koncu premažete z marmelado ali pa dodate še približno 100 g čokoladnih kapljic – vendar, pozor, če želite, da bo resnično ujemajoč se okus, uporabite manjše kapljice iz prave temne čokolade. Sicer čokolada ne bo tako izrazita in ne bo poudarila pomaranče.

Testo nadevate v vdolbinice in pečete na 180 stopinj od 20 do 30 minut. Ohlajene tortice lahko, kot navedeno, premažete z marmelado ali pa s čokoladno kremo, če jih želite okrasiti.

Tiskaj

Dodaj odgovor