Planica piškoti

6. aprila 2014

Idejo za piškote, ki bi bili sestavljeni kot sladoled Planica sem dobila potem, ko sem po vanilijevih piškotih iz pudinga enkrat poskušala narediti tudi varianto z jagodnim pudingom. Recept je namreč preprost in odličen.

Tako sem se odločila, da bom naredila piškote z vanilijevim, jagodnim in čokoladnim pudingom ter jih združila s kremo. Piškote sem delala po receptu na tej povezavi, vendar z nekaj spremembami. Tudi, ko delam vanilijeve, nikoli ne uporabim vaniljevega stroka, ker ga navadno nimam na zalogi – namesto tega uporabim tako vanilijev puding kot sladkor z burbonsko vanilijo (oboje dobite v vseh supermarketih). Tokrat pa sem uporabila navaden vanilijev puding, ker nisem želela pikic.

Piškote tako naredite zelo preprosto – zmešate sestavine, navedene v receptu (250 g hladnega masla, 250 g moke, 80 g sladkorja v prahu, 2 vrečki vaniljevega sladkorja in 3 vrečke pudinga) v treh različicah, torej vsakič z drugim pudingom. Pri jagodnem sem malček “goljufala” in sem dodala še malo jedilne barve, da je bila barva res taka kot je sladoledna. Na okus ne vpliva, je pa estetski vtis lepši.

Maso oblikujemo v malo širše klobase (če ne bomo sestavljali, naredimo namreč malček ožje), jih pustimo, da se resnično dobro ohladijo. Po izkušnjah lahko povem, da je najboljše, da so kar čez noč v hladilniku, saj se potem res ne razlezejo. Klobaso nato vzamemo iz hladilnika, narežemo z nožem enakomerne kose, nato pa z izsekovalcem naredimo lepe krogce. Zložimo jih na pekač, ki ga damo še za nekaj minut v hladilnik, da je testo res mrzlo, nato pa pečemo 9 minut na 180 stopinj.

Ko so piškoti ohlajeni, namažemo po 2 z malo čokoladne maslene kreme in jih naložimo enega na drugega.

Iz ostankov sem pa naredila kitke, ki so tudi simpatična izvedba.

Tiskaj

Dodaj odgovor