Čokoladna maslena krema

7. aprila 2014

Kot podlaga za ticino maso se navadno uporablja maslena krema, saj moramo nekako izolirati biskvit ter vlago. Navadna maslena krema, ki jo sestavljata maslo in sladkor v prahu večini ni všeč, zato sem vsaj za čokoladno varianto iskala nove možnosti. Čisto slučajno sem enkrat, ko mi je ostalo nekaj kreme vražje dobre torte, to zmešala v maslo in rezultat je bila odlična krema, ki je zelo puhasta, zato jo je preprosto tako mazati na torto kot nabrizgati na cupcake. Strdi pa se v približno 10 minutah v hladilniku, pa tudi že na sobni temperaturi, zato maso zmešajte tik pred uporabo.

Naredimo jo pa tako, da najprej pripravimo čokoladno mešanico:
v lonec damo 60 ml vode, 15 g temno rjavega sladkorja in 80 g masla, nato segrejemo, dokler se ne stopi in začne brbotati. Takrat umaknemo s štedilnika in dodamo 150 g na koščke nalomljene jedilne čokolade ter mešamo, dokler ne dobimo gladke mase.
Maso imamo lahko v hladilniku nekaj dni in jo po potrebi pred mešanjem z maslom nekoliko segrejemo, da se stopi, lahko pa jo uporabimo takoj – le malenkost jo ohladimo (kakšnih 5 min med mešanjem).

Kremo lahko naredite tudi z belo čokolado – namesto jedilne uporabite belo čokolado, le da je dodajte okoli 200 g.

Nato stepemo 250 g masla sobne temperature – če ga niste vzeli iz hladilnika dovolj zgodaj, ga narežite na čimtanjše koščke in vmešajte nekoliko toplejšo čokoladno mešanico (ne čisto vročo, ker se bo maslo stopilo). Maslu nato dodamo čokoladno mešanico in stepamo dokler se ne zmeša v puhasto maso.

Tiskaj

Dodaj odgovor