Planica tortice

26. maja 2014

S Sladkimi nasmehi smo ponovno pekle z znanimi – tokrat so se nam pri okraševanju mafinov za otroke iz CUDV Draga pridružili skakalci iz B reprezentance, s seboj pa so pripeljali še Jurija Tepeša in Primoža Peterko. (Več o peki na povezavi.) Seveda smo jim v zahvalo pripravile mafine. Že ob pripravi “planica piškotov” sem napovedala, da so lahko za fante, ker pa smo delali mafine, smo se z dekleti dogovorile, da si izmislim še različico planice v mafinih, oziroma torticah. Tako sem uporabila recept, pri katerem gre za kombinacijo krhkega testa in pa pudingove kreme, saj ta omogoča kombiniranje.

Za 12 mafinov tako najprej pripravite krhko testo tako, da zmešate 100 g masla, 100 g sladkorja, 2 jedilni žlici kakava v prahu, 150 g moke in 1 čajno žličko pecilnega praška. Približno 2/3 ga razporedite po modelčkih in pritisnete ob dno – preostanek pa spravite.

Nato pripravite kremo: res zelo penasto stepete 2 jajci, dodate jima 100 g razstopljenega masla in 100 g sladkorja in mešate, potem pa vmešate še 200 g skute. Mešanico razdelite na dva dela (v dve posodi) in eni posodi primešate vanilijev puding (eno vrečko), drugi pa jagodnega (prav tako eno vrečko – z opozorilom: če želite resnično rožnato barvo kot je pri sladoledu, morate dodati nekoliko jedilne barve).

 

Kremo nato izmenično vlivate na čokoladno testo – lahko čez polovico, lahko se poigrate z marmoriranjem ali kako drugače okrasite po želji. Nato preostanek testa natrgate na koščke in posujete po torticah. Pečete na 180 stopinj približno 25 minut.

Tiskaj

Dodaj odgovor