Jagoda in banana mafini brez jajc

27. avgusta 2014

Zaradi gostje na otroški zabavi, ki je alergična na jajca, sem kot dodatek k torti z jagodno-čokoladnim nadevom naredila dve vrsti mafinov. Eni so bili z okusom jagode in banane.

Recept sem našla na blogu “brezjajčnih” receptov in ga nekoliko prilagodila, zato se je predvsem nekaj sladkorja izgubilo s prevodom. Čeprav navaja, da je recept za 11 mafinov, pa sem jih jaz (kljub večjim posodicam) dobila kar 15.

V posodici stopimo 110 g masla (priporočam, da ga le malo stopite, nato z mešanjem stopite preostali del, saj morate počakati, da se ohladi in bo, če boste segrevali celotno količino, ohlajanje kar nekaj časa trajalo) in ga odstavimo, da se ohladi.

V posodi zmešamo suhe sestavine (priporočam, da jih presejete):
250 g moke
180 g rjavega sladkorja
1,5 čajne žličke pecilnega praška
0,5 žličke sode bikarbone
0,5 žličke cimeta
0,5 žličke soli

V drugi posodi zmešamo:
125 ml navadnega jogurta
2 celi pretlačeni banani
1 čajno žličko vaniljeve esence
Mešanici primešamo ohlajeno stopljeno maslo, nato pa jo dodamo suhi mešanici in premešamo, dokler se ne prepoji. Testo je precej kompaktno in trše, brez skrbi.

 

V mešanico dodamo 250 g jagod, in sicer:
– če uporabite sveže jagode, jih primešajte v suho mešanico in jih povaljajte v moki, saj bodo na ta način ostale čvrste in cele ter ne bodo spustile vode;
– če uporabite jagode iz kompota, pa jih dobro odcejene primešajte na koncu.

Testo nato nadevamo v posodice in pečemo na 180 stopinj od 20 do 25 min.

Tiskaj

Dodaj odgovor