Na željo slavljenca sem si tokrat izmislila kombinacijo s pistacijo. Odločila sem se za kombinacijo z lešniki in marcipanom.
Tako sem spekla torto s čokoladnim biskvitom (klasičen z nekaj žlicami kakava), kreme pa sem naredila tako:
– najprej eno plast kreme iz mascarponeja in nutelle, posuto z lešnikovim krokantom,
– nato eno tanko plast razvaljanega marcipana,
– in za zaključek še kremo iz pistacijevega pudinga, masla in mascarponeja ter posuto s praženimi nasekljanimi pistacijami.
![](http://lpp-amelie.si/wp-content/uploads/2014/09/fila-300x300.jpg)
Torto sem nato oblekla z modelirno čokolado in okrasila v slogu so-slavljenke, ki si je pa zaželela naj bo okus torte po moževi želji. Da pa ne bi bilo vse preveč roza, sem zraven pripravila še cupcake v slogu.
![](http://lpp-amelie.si/wp-content/uploads/2014/09/eva-ales_mala-300x285.jpg)
Za cupcake sem naredila biskvite po klasičnem receptu za mafine, le da sem naredila 1,5 količine mase in namesto dodatnih 125 g moke dodala 25 g kakava ter 100 g mletih lešnikov. Nato sem pečene biskvite izdolbla, v vsako odprtino dodala kroglico marcipana in jo zapolnila z nutello.
![](http://lpp-amelie.si/wp-content/uploads/2014/09/cupcakes_fila-300x149.jpg)
Zatem sem jih nabrizgala s kremo iz pistacijevega pudinga in masla ter posula s čokoladnimi ostružki.
![](http://lpp-amelie.si/wp-content/uploads/2014/09/cupcakes_pistacija_mala-300x149.jpg)
Pa še ena slika cupcakea v prerezu.
![](http://lpp-amelie.si/wp-content/uploads/2014/09/prerez-300x225.jpg)