Ovseni mafini z bananami in orehi

19. marca 2015

Dobrodelna akcijaSuperSoku je navdihnila te malo bolj zdrave, veganom prijazne mafine. Ob tem pa so tudi odlična rešitev za prezrele, temne banane. Te pri nas doma nikoli ne romajo v koš, saj jih uporabim v pecivu namesto jajc. Tako lahko naredite tudi odličen bananin kruh, ki je bil tudi navdih za te mafine – oves sem jim dodala zato, ker sem namesto mleka dodala ovsen napitek.

Tudi za te mafine morate najprej ločeno zmešati suhe in mokre sestavine.
Suhe:
150 g bele pirine moke
50 g mletih orehov
2 žlički vinskega kamna

Mokre:
100 g neobdelanega trsnega sladkorja
1 zmečkana mehka banana
2,5 dcl ovsenega napitka
80 ml olja ali 60 g kokosove maščobe
50 g ovsenih kosmičev

Mokre sestavine zmešajte nekaj minut prej in pustite vsaj 10 min stati (lahko tudi zmešate kosmiče in ovsen napitek ter pustite približno pol ure). Nato vmešate mokre sestavine in še eno, na manjše koščke narezano, banano – po želji pa lahko dodate še pest ali dve celih orehov.

Nato mešanico nadevate v pekač in pečete na 180 stopinj okoli 30 min.

Na mafine sem tokrat dala tudi kremo – podobno kremo sem že delala, saj me je navdihnila potica, ker pa so morali biti veganski, sem izpustila mascarpone in samo 100 g orehov pomešala s 50 g rjavega sladkorja ter prelila s cca. 1 dcl vrelega ovsenega napitka. Pustila sem okoli 20 min, da se je ohladilo in napojilo ter namazala na mafine, nato pa še okrasila z bananinim čipsom, da je bilo jasno kakšne so ključne sestavine.

Tiskaj

Dodaj odgovor