Gallette pita s čokoladnim nadevom

26. aprila 2016

Gallette pite navadno delam s sadjem (in navadno poleti), saj so mi take tudi najbolj všeč. Tokrat pa sem ob sadni poskusila narediti tudi tako s čokoladnim nadevom, pri katerem sem naredila takega, da je bil resnično kremast in ohranil čar gallette pit. In ja, tudi taka je bila odlična.

Testo pripravite tako: najprej iz 150 g polnozrnate in 50 g bele (pirine) moke, 75 g mrzlega masla in 8 žlic mrzle vode ter ščepa soli zmesite testo, ki se nato vsaj pol ure hladi v hladilniku.

Za nadev: stopite 400 gramov jedilne čokolade (na pari). V loncu segrejte 250 ml sladke smetane, 100 ml mleka in ščep soli (pazite, da ne zavre). V mlečno-smetanovo mešanico vmešajte razžvrkljano jajce in en rumenjak, nato pa prelijte na čokolado. Premešajte.

Testo vzamete iz hladilnika iz razvaljate na velikost pekača – robovi lahko ostanejo nepravilni, saj to doda še poseben čar.

Čokoladno mešanico prelijete na testo in povrhu posujete čokoladne kapljice iz temne čokolade, zavihate robove, lahko jih premažete z vmešanim jajcem in posujete s sladkorjem – jaz uporabljam wiener sladkor za te namene, saj ima še nekaj karamele in doda čisto poseben okus.

Pečete na 180 stopinj približno 30 min in postrežete toplo ali ohlajeno.

Tiskaj

Dodaj odgovor