Sladki nasmehi na Sladki Istri 2016

20. septembra 2016

Sladki nasmehi smo se ponovno predstavili na Sladki Istri. Čeprav sem rekla, da letos ne bom pretiravala, pa sem na koncu res naredila ponovno ogromno število sladic.

Iz kokosa in vanilije sem naredila dva nizka biskvita. Uporabila sem ju najprej za sladke kroglice, ki so krasile rožice v sestavljenih sladkih čolničkih – na dnu je bil čokoladni biskvit, rožice iz ticino mase pa so imele sredice različnih okusov.

Nato sem iz roza kokosovega biskvita izrezala srčke in jih dala na mafine, namazane s kokosovo linolado.

Rumen biskvit pa sem zmlela in naredila kroglice, okrašene z rumenimi metuljčki. Rumena in modra kombinacija se pa le spodobi za dogodek, ki se odija v Kopru, kajne?

Pisani in mavrični so bili tudi posebni kozarčki – spekla sem mini mafine različnih barv in jih dala v majhne kozarčke, v katere sem prej nasula pisane čokoladne bombončke.

Roza barvo sem uporabila tudi pri kockah iz bele čokolade in kokosa – prvič sem poskusila namreč narediti fudge. Hitra in zanimiva sladica.

Pripravila sem tudi mafine različnih okusov in jih okrasila z rožicami.

Nekaj mafinov sem okrasila tudi z mojimi priljubljenimi okraski – mini cupcakei.

Med mafini so bili seveda tudi otroško okrašeni z živalicami.

Na otroški delavnici nam je pomagal Sašo, prvi slovenski Masterchef in za zahvalo sem pripravila škatlico čokoladnih mafinov.

Manjkali niso tudi moji značilni Planica piškoti, ki so jih nekateri “naročili” po lanski izkušnji.

Tiskaj

Dodaj odgovor