Intervju v Odprti kuhinji

8. marca 2017

Odprta kuhinja (kulinarična priloga Nedela) je bila vedno moje obvezno nedeljsko branje. Že od začetka izzida, ko smo ob nedeljah še kosili pri babici, sem se po kosilu preselila na kavč in jo z užitkom prebrala. Ko sva se z možem preselila v najino stanovanje, je bilo prvo naročilo prav Nedelo (v veliki meri zaradi priloge). Časopis v nabiralniku vsak vikend je zame ena od malenkosti, ki iz stanovanja naredijo dom. Doma si tam, kamor ti pošiljajo vikend izdaje časopisov.

Tako je Odprta kuhinja še vedno ključen del  mojega zajtrka za vikende. Najboljša spremljevalka kave. In vedno sem si ob prebiranju zanimivih profilov na tiho rekla “joj, kako bi bilo lepo, če bi bila jaz na mestu teh intervjuvancev” … kdo bi si mislil, da tudi bom. Mateja je napisala krasen prispevek, jaz sem pripravila tri jedi. Ena se je pojavila tudi na naslovnici. Vse tri sem pripravila z mislijo na lokalno – na to, da pozabljamo, da imamo že mi sami bogato kuhinjo in ne potrebujemo drugih poimenovanj. In vsakega od treh receptov sem povezala z enim od značilnih vin v slovenski Istri.


Intervju je bil kasneje objavljen tudi v spletni različici, zato ga lahko preberete, recepte za istrske bobičaste sendviče, istrsko zloženko in “ma kaki” kolačke pa lahko sedaj preberete tudi na mojem blogu ter jih pripravite tudi sami. Vesela bom vaših poročil in fotografij.

Tiskaj

Dodaj odgovor