Fantovski morski mafini

9. aprila 2017

Rojstnodnevna darila so vedno težava – ne maram nakupovanja “neumnosti”, plastičnih igrač, ki po možnosti nato ležijo na nekem kupu. Za darila se rada potrudim, četudi so za prvi rojstni dan. Za darila navadno vsem podarim nekaj unikatnega ob sladkem. Prepričali so me, da je tudi za malčke to najboljša ideja, sploh za prvi rojstni dan, saj pripravim mafine, ki so resnično primerni za to starost (ja, sodim med komplikatorke).

Tako sem se za prvi rojstni dan prijateljičinega drugega sinčka odločila, da mu podarim simpatično majčko z morskim motivom, ki je bila potem tudi navdih za okraske na mafinih. Za enoletnike se mi zdi okraševanje s ticino maso neprimerno, saj je ne smejo jesti – zato sem se že pri prvih dojenčkastih podarjenih mafinih odločila za okraske iz papirja. Tokrat sem jih naredila v modri barvi z morskimi motivi in jih dala na borovničeve mafine.

Za starejšega bratca pa sem naredila nežno čokoladne mafine in jim dodala vedno popularne in simpatične mehurčke. Simpatični in preprosti darilci.

Tiskaj

Dodaj odgovor