Ob razmišljanju kaj naj pripravim za obisk pri prijateljici, ki ima rada okus po lešnikih (in čokoladi), sem v trgovini zagledala puding z okusom nugata (lešniki in kakav). Ko sem kmalu zagledala še Milko nugat (ki je same ne jemo, ker je presladka) v akciji, ni bilo več dvoma. Izbrala sem nugat na hiter, malo ponarejen in poenostavljen način.
Najprej pripravimo mafine. Zmešamo mokre sestavine (z metlico, kar ročno):
1 jajce,
60 g olja,
250 g pinjenca,
30 g belega sladkorja,
90 g rjavega sladkorja (demerara).
Primešamo mešanico suhih sestavin:
220 g moke (bele pšenične),
1 vrečko praška za puding okusa nugat,
2 čajni žlički pecilnega praška (ali vinskega kamna).
V testo vmešamo še eno pest čokoladnih kapljic in po želji še pol pesti lešnikovega krokanta.
Pečemo na 180 stopinj okoli 20 min.
Pripravimo še kremo. Potrebujemo 300 g mlečne čokolade z okusom nugata, ki jo nalomimo na kvadratke. Segrejemo 180 g sladke smetane, z njo prelijemo čokolado, počakamo 5 minut in nato premešamo. Maso damo na hladno in občasno premešamo.
Ko se mafini ohladijo in je krema prave konsistence, jo namažemo na mafine in okrasimo s koščki čokolade z lešniki.