Prvomajski piknik

1. maja 2017

Za prvi maj sem navadno kar … sama. Moj mož namreč igra v Pihalnem orkestru in prvi maj je čas za budnico po občinskih vaseh. No, letos sva se pa s hčerkico odzvali povabilu na piknik, ki ga je nato ujel tudi mož.

Dogovorili smo se, da bo vsak prispeval en del – jaz sem seveda prispevala sladko. In pa menu za najmlajši punci … ob naši je bila namreč še njena nekaj mesecev starejša prijateljica. Zanju smo tako pripravili “čevapčiče” brez klasičnih začimb (samo z rdečo papriko), bučke za na žar, redkvice za osvežitev in pa jagodne mafine z jogurtom za sladico. Odličen dojenčkov meni za piknik – tako jejo kot ostali, vseeno pa zdravo in njihovim želodčkom primerno.

Za odrasle pa sem pripravila dve sladici – “Victoria sponge” (ali “Victoria sandwich”) torto in pa “cloud cake” po receptu Nigelle Lawson. Obe sta bili odlični in ravno prav za piknik – zdržali sta čakanje, bili sta dovolj lahko za spremljavo hrane z žara in dovolj sladki, da sta bili res sladici. Edino čokoladna oblačkasta torta je priklicala dežne oblake, tako smo piknik zaključili v stanovanju. Torta z rdečimi jagodami pa nas je s svojim transparentom opozarjala na praznik, ki smo ga praznovali.

Tiskaj

Dodaj odgovor