Odprta kuhinja, izziv 2017, april

5. maja 2017

Čeprav sem se (priznam) na začetku bala, da bom obupala, je za mano že četrtina izziva. Kar prehitro gre (skupaj z vsem drugim, seveda) in zaenkrat še ni bilo prehudo. Tako nadaljujem izziv za leto 2017. Vsak teden vsaj en recept iz Odprte kuhinje.

Že v štirinajsti številki me je pričakal prekrasen rcept – odličen, pa še zelo … no, lep, neznansko spomladanski. Pripravila sem namreč tortice iz listnatega testa z jajcem in s šparglji. Žal nisem dobila prepeličjih jajc, sem uporabila kokošja, zato je bilo mase malo preveč in sem naredila še omleto. Šparglji pa so bili gojeni. In vesela sem, da lahko jed uvrstim tudi med družinska kosila z dojenčkom za mizo. Pomazano.


Številka petnajst je prišla za veliko noč. Ker se tudi letos nisem lotila potice (jah), sem naredila prekrasno korenčkovo rolado s kislo smetano – sveža, lahka in puhasta je bila pravi užitek ob vseh težkih jedeh čez praznike. Zagotovo ena boljših sladic zadnje čase.


V šestnajsti številki sem ponovno našla recept za celo družino – špinačni gratin s trdo kuhanimi jajci sem pripravila v ločenih posodicah, tako je vsak dobil svojo porcijo odlične kombinacije špinače in jajc (v posodico za dojenčico sem maso dala pred dodano soljo in poprom). V maso sem sicer dodala še kislo smetano, saj pri nas velja eno pravilo: “Vse je boljše s kislo smetano.” Sploh pa špinača, ki tako ali tako potrebuje mlečne izdelke v spremljavi. Za prilogo sva dodala pire krompir.


Ko je v receptu rabarbara, je pa izbira izziva preprosta, saj se ji enostavno ne morem upreti. In to se mi je zgodilo v sedemnajsti številki. Keksi s korenčkom ter polnilom rabarbare in jagod so krasni. Spremenila sem samo moko (kombinirala sem beli pšenično in pirino ter riževo), preostanek nadeva pa je skočil v domač jogurt in tako so bili zajtrki še bolj okusni.

Tiskaj

Dodaj odgovor