Odprta kuhinja, izziv 2017, julij

5. avgusta 2017

Uh, že kar polovica izziva za leto 2017 je za mano – in ne, niti malo me še ni minilo veselje. Še vedno z veseljem brskam po tekočih številkah Odprte kuhinje in izbiram recept za vsak teden.

In ja, spet smo tu. Pri pašti. Tudi v sedemindvajseti številki sem jo izbrala, čeprav morda ni bila najboljša izbira za poletno jed. Sicer je neznansko okusna in zanimiva, vendar s klobaso in gorgonzolo nekako bolj sodi v zimske čase. No, bomo pa takrat ponovili in na mizo postavili tele rigatone s paradižnikom, z grahom in gorgonzolo.


In s pašto smo nadaljevali tudi v osemindvajseti številki. Ja, ni mi pomoči. Niso bili sicer fuži kot v receptu, ampak bucatini. Je pa poletno zelenjavna omaka (paradižnik, melancane, paprika) res zelo, zelo, zelo pekoča in nujno potrebuje tole kislo smetano za dodatek. Odličen in kasneje še ponovljen recept.


Veste kaj? Julija je včasih enostavno prevroče za kuhanje. No, morda za kuhanje ne, ampak za jedenje, pa ja. Zato sem v devetindvajseti številki našla navdih le v – jogurtu. Naredila sem ga po svoje – kar v aparatu  in mu dodala koščke lubenice.

V trideseti številki pa sem se malce nasmejala – na naslovnici so bili mafini, v papirčkih, ki jih imam seveda tudi sama. Tortopekarice se namreč rade šalimo, da imamo papirčkov na zalogi za nekaj let, pa jih imamo še vedno premalo ali pa nam včasih manjkajo prav tisti pravi. No, tokrat sem imela prave za mafine z malinami in koruznim zdrobom (izbrala sem jih v duhu pospravljanja hladilnika pred dopustom). Malo sem spremenila recept (sladkor je pri mafinih mokra sestavina, mleko sem zamenjala s pinjencem, navadna moka je pirina bela, sladkor je temen), so pa zanimiva sprememba.

Tiskaj

Dodaj odgovor