Sladko opasilo 2017

26. avgusta 2017

V naši vasi se vsako leto dogaja opasilo – vaški praznik – ki ga vedno spremlja tudi ex-tempore. Navadno na njem sodelujejo tako otroci kot odrasli in za zagnane umetnike ter organizatorke vsako leto pripravim nekaj sladkega. Do sedaj sem sicer naredila mafine bolj za otroke, letos pa sem se odločila, da posladkam vse. Zdi se mi prav, da vsi pomagamo pri lepšem dogajanju v našem kraju – pač vsak s tistim, kar najbolj obvlada.

Medtem, ko sem v kuhinji pripravljala mafine, je bilo v dnevni sobi sumljivo tiho.  Saj veste – “Silence is golden. Unless you have children. Then silence is just suspicious.” In ja, mlada dama se je odločila, da si bo ex-tempore pripravila kar doma. Kaj je pa nisem peljala, kajne?

No, ker se za stvari, ki se sperejo z vodo, ne sekiram preveč (no, pa za kakšne druge tudi ne), sem bila vesela, da sem lahko v miru pripravila čokoladne oreo mafine in pa mafine s sadjem. Dogodek se namreč odvija zunaj, ko je še vroče in bi se vsi okraski ali kreme stopili.

Spečene mafine sva nato naložili na voziček in se sprehodili do centra vasi, kjer so počasi že pripravljali kosilo – joto in nekaj dodatkov. Odlično joto sva tudi pojedli (in mi ni bilo treba kuhati kosila, posebno, ker sva bili sami), nato pa se posladkali še z domačim štrudlom. Tole naše opasilo je res super. Samo še eno leto moram najti, ko se bomo uspeli večerne zabave udeležiti.

 

Tiskaj

Dodaj odgovor