Odprta kuhinja, izziv 2017, avgust

5. septembra 2017

Kljub dopustniškemu času moj izziv za leto 2017 ni počival in vsak teden sem pripravila eno jed iz Odprte kuhinje.

Začelo se je poletno – v enaintrideseti številki so bili recepti za sladoled in mož je veselo ugotovil: “Končno si izbrala tak recept, da v tej vročini ne prižigaš pečice.” Ha ha. Zabaven, kajne? No, izbrala sem recept za sladoled, ki se mi je zdel kremast in okusen. In nisem se motila. Kremast nutellin sladoled z oreo piškoti sem postregla na pirinih palačinkah (prilagojenega iz ene od majskih številk), ker je seveda uravnoteženost pomembna. Khm. Zato sem dodala še  malo več nutelle kot jo predvideva recept in jo nakapljala še v pomešano maso. Aja, pa čokoladne kapljice sem dodala. Verjamete, da je bil odličen?


Recept iz dvaintridesete številke je bil uspešnica za celo družino. Ker jih imamo neznansko radi, pa jih jemo že na sto načinov, pa bi še stoprvega vedno posvojili, sem  izbrala bučke z jajci in s sirom v pečici. Za prilogo pa riž na belo. Za mlado damo z dodatkom njenega najljubšega (kozjega) sirčka. Preprosto in hitro. In ja, iz fotografije je razvidno, da je težko živet s kulinaričnimi blogerji. Predvsem čakat ob polni mizi.


Iz triintridesete številke sem izbrala vegetarijanski golaž s papriko, ki sem ga pripravila nekoliko več in zraven spekla sojine polpete v pečici – za beljakovinski del. Golaž sem namreč pripravila za vikend in ga nato imela za nekaj kosil v službi – s predpisano kislo smetano kot dodatkom. Kdo se ne bi veselil takega odmora?


V štiriintrideseti številki pa sem našla kar dva zanimiva recepta. In noben ni za pašto (hah) in samo en za sladico. Napredujem. Tako sem za kosilo pripravila srečanje dveh moških kuharjev v moji kuhinji – kurkumine burger štručke sem pripravila po receptu iz Odprte kuhinje (pripravil ga je Blaž), nadevala pa sem jih kot ribje burgerje (pečene v pečici) po receptu Jamieja Oliverja, posebno z njegovo odlično omako, za žmoht, ki ga upravičeno zahteva Blaž v svojih receptih.


Sladek recept pa je bil za pito z mandljevo moko in s slivami. Uporabila sem kokosov sladkor, tako da je bilo zame malo presladko, normalni ljubitelji sladkega pa niso imeli pritožb. Recept sem kasneje ponovila z drugim sadjem in malo manj sladek in je bil odličen – svojo različico bom širše opisala v ločeni objavi.


Zadnjo avgustovsko številko pa vam bom predstavila naslednjič, saj sem v enem kosilu, ki se je že prevesilo v september, združila dve številki v eno klasično kosilo.

Tiskaj

Dodaj odgovor