Preprosti obliti oreo piškoti

2. oktobra 2017

Večkrat se s kolegicami tortopekaricami pošalimo, da nam zna na obdobja pregoreti Pinterest in da če danes začnemo delati vse ideje, ki smo si jih shranile, da ne zaključimo v nekaj letih. Za tokratno Sladko Istro sem tako hotela narediti še nekaj dekorativnih manjših sladic, ki so bile dodatek mavrični in samorogovi temi. Po pregledu mojih shranjenih idej sem se odločila za oblite oreo piškote – ker so preprosti in hitri, saj je pol dela že opravljenega, obenem pa so prikupen dodatek sladicam.

Naredila sem jih le en paket, zato se nisem ukvarjala s tem, da je lažje, če imate posebne plastične podstavke za to delo (v njih lahko čokolado res dobite z ostrimi robovi in kot taki so recimo za določene res elegantne sloge skoraj nujni) – za preprosto rabo, malce tudi v “shabby chic” slogu se preprosto uporabi le vilice.


Za okrašene oreo piškote sem uporabila:
– en paket oreo piškotov;
– dva paketa bele kuverture;
– mrvice in druge okraske.

Kuverturo preprosto stopite na vodni pari in ji po potrebi dodate še malo olja. Pri temni kuverturi bi bilo verjetno lažje, tudi narediti tanjše sloje, pri beli pa se prehitro zasveti črn piškot in je potrebno pustiti nekoliko debelejšo plast čokolade.

Piškot nato položite na vilico in potopite v čokolado, nato pa dvignete nad posodo in čakate, da odvečna čokolada odteče. Z vrha lahko nekoliko čokolade odstranite tudi (nežno!) z nožem – pri belih kot rečeno, boste vseeno morali pustiti malo debelejši sloj.


Oblit piškot odložite na podlago – peki papir. Počakajte kakšno minuto, da se kuvertura malenkost ohladi (ne pa še strdi) in okrasite z mrvicami, perlicami, hostijami in podobnim. Če boste dali na prevročo kuverturo se lahko nekatere mrvice stopijo ali spustijo barvo, pa tudi potonejo lahko. Zato raje počakajte kakšno minuto. Jaz sem oblila po štiri piškote in jih okrasila, potem pa se lotila nove runde.


Na mojih piškotih sem uporabila pisane mrvice za k mavričnim mafinom, pastelne s srčki za kombinacijo s samorogi n roza za barvo Sladkih nasmehov. Seveda niso manjkali niti lila okrašeni – malo za moj zaščitni znak. Za lažje prijemanje sem jih nato položila še v papirčke za minjone.

Tiskaj

Dodaj odgovor