Lončki samorogi

4. oktobra 2017

Ko se približuje september, se vedno zgodi, da tortopekaricam pregoreva Pinterest, saj iščemo ideje za stojnico Sladkih nasmehov na Sladki Istri. No, pregoreva že tako ali tako, to je le čas, ko iščemo izvedljive zamisli. Tale je v bistvu precej preprosta – oblike na pokrovčkih pa lahko poljubno spreminjate.


Idejo o mafinu s kremo ali kapkejku v zaprtem lončku sem opazila že pred časom in vsako leto sem razmišljala kako bi jo uresničila – seveda tako, da z njo ne bi imela pretiranih stroškov (sladice doniramo članice) in da potem cena ne bi bila previsoka. Dobila sem idejo o kozarčkih kašic, vendar jih v prejšnjih letih nisem uspela nabrati dovolj.
No, tudi letos mi jih ne bi uspelo nabrati, če bi uporabila le svoje (torej jih ne bi imela), sem pa lahko objavila prošnjo pri mamah, ki sem jih poznala s telovadbe in priskočile so mi na pomoč ter mi že pol leta prej nosile prazne posodice. Tako sem dobila brezplačne posodice, pa še ponovno so bile uporabljene, tako da sem sledila ideji zero waste.
Vprašanje je bilo še kaj naj naredim s pokrovčki, saj sem seveda hotela take, da so unikatni in brez reklam. Razmišljala sem o blagu, prekrivanju s servetno tehniko – in se na koncu odločila za najlažjo in najhitrejšo možnost z akrilno barvo.

Med temi razmišljanji in odločitvijo, da naredim krofke v obliki samorogov, se mi je tudi porodila zamisel, da bi pokrovčke okrasila v slogu samorogov, lončke pa napolnila ne le z mafini, ampak tudi z bombončki v pastelnih ali mavričnih barvah – in tako dobila mešanico, ki jo v angleščini prikupno poimenujejo “unicorn poop” ali samorogovi kakci.


Ker je bilo lončkov veliko, časa pa seveda malo, sem tudi za okraševanje izbrala preprosto varianto, navdihjenjo prav s sedaj tako popularnimi sladicami s samorogovimi rogovi in pa bleščicami (oziroma na sladicah mrvicami). Klasična okrasitev takih tort ali drugih sladic so tudi zaprte oči samorogov in dizajn je bil kmalu jasen.


Tako sem pokrovčke prebarvala z roza akrilno barvo. Potrebni sta bili dve roki (suši se en dan, tako da si privoščite dovolj časa). Roza barvo sem izbrala zato, ker je to barva Sladkih nasmehov. Posušene pokrovčke sem nato okrasila:
– za rog sem uporabila srebrn in rožnato zlat papir z bleščicami (za hitrejše delo sem uporabila luknjač v obliki srčka, srčke sem nato prerezala na polovico in dobila rog);
– ob rog sem prilepila bleščice (kupila sem bleščice različnih barv, velikosti in oblik, nekatere so bile samolepljive, druge sem lepila z lepilom, ki se spremeni v prozorno, ko se posuši);
– zaprte oči sem narisala ročno z vodoodpornim črnim flumastrom.
Steklene posodice sem oprala v pomivalnem stroju in jih dobro posušila.


Nato sem pripravila “samorogove kakce” – v posodah sem namešala:
– pisane pastelne bombončke (kupila sem verižice z bombončki in odstranila elastiko) sem pomešala z mini marshmellow penicami;
– narezala sem marshmellow penice na četrtine in dodala roza/bele jagodne penice.
Ob tem sem narezala na polovice še mavrične trakce gumijastih bombonov in jih zvila v spirale.


Pripravila sem mini mafine v samorogovih barvah. Uporabila sem osnovni recept za mafine z malo vanilijevega pudinga (vrečka vanilijevega pudinga na eno maso, moke zmanjšajte za 20 g). Testo sem razdelila na tri dele, ga obarvala in napolnila posodice s papirčki ter spekla mini mafine. Preostanek testa sem naredila v večjih mafinih, nato pa sem mafinom dodala še rogove, da smo lahko dodatno okrasili stojnico.


Nato sem kozarčke še sestavila – v vsakega sem dala eno žlico bombončkov, nanje mafin, na vrh mavrično spiralo in lončke zaprla s pokrovčki, okrašenimi s samorogi.


Preprosta in prisrčna darilca so bila tako na stojnici dobro sprejeta, saj so jih lahko otroci odnesli domov, pojedli kasneje in še posodica jim je ostala za shranjevanje čarobnih stvari. Sem rekla otroci? Ne, tudi malo bolj odrasli in čisto odrasli so jih z veseljem vzeli.

Tiskaj

Dodaj odgovor