Blazinice za večkratno uporabo

18. aprila 2018

No, tale objava ni povezana s kulinariko – no, morda pa je, glede na to, da skušam uporabljati čimveč take kozmetike, ki tudi ob zaužitju ni strupena (kar vprašajte našega zmešanega psa kako zelo mu je teknila s pulta ukradena precej draga čisto nova masažna ploščica). Ampak nad to zamenjavo sem res navdušena – med razmislekom česa porabim veliko, pa bi brez težav lahko zamenjala, sem nekega večera z drugim pogledom zagledala moje blazinice za ostranjevanje ličil. Čeprav sem kupovala ekološke iz kvalitetnega bombaža, pa sem pomislila, da so vseeno lahko zamenjane z boljšo alternativo.

Seveda – male krpice iz blaga. Če ste s šivalnim strojem bolj spretni, si jih lahko brez težav naredite doma iz mehkejšega frotirja. Če pa niste in se vam ne da “fehtati” okolice za usluge, potem jih lahko – kupite. Preiskala sem nekaj strani in v Sloveniji sem jih našla samo pri eni izjemno prijazni spletni trgovini, kjer niso bile dražje od tistih na Amazonu, poleg tega pa so bile tudi od preverjene znamke, saj sem že kupila njihove hlačke za odvajanje od plenic (za hčerko, ja), zato sem izbrala kar njihove. Poleg tega seveda ni škodilo, da so jih imeli v vijolični barvi.


Dodaten plus tako kupljenih je to, da prejmete ob njih vrečko, v kateri jih lahko perete – 10 blazinic več kot zadošča za en teden, ko je vrečka polna, pa jo damo v pralni stroj, kjer se res dobro operejo, pa hitro so suhe. Jaz jih uporabljam v kombinaciji z ostranjevalcem ličil in čeprav si z njimi odstranjujem tako maskaro kot puder, se vse spere in so kot nove. Tudi samo blago je kvalitetno, saj je kljub precejšnjim pranjem še vedno mehko.


Seveda take blazinice niso primerne za odstranjevanje laka za nohte (vendar tega ne uporabljam), saj so namenjene izključno ličilom. Z njihovo uporabo pa boste precej zmanjšali odpadke, predvsem te, popolnoma nepotrebne. Strošek  je dejansko (ob pričakovani dobi) precej nižji, čeprav sem nam zdi, da so navadne blazinice zelo poceni – kot rečeno sem že prej uporabljala dražje, bolj kvalitetne, ampak tudi ob preračunu čisto navadnih je na dolgi rok tukaj (kot pri celotnem zero waste sistemu) prihranek. Ja, tudi pri denarju.

Tiskaj

Dodaj odgovor