Rahle tortice, ki kombinirajo okus vanilije in mandljev. Recept je za 12 tortic.
Najprej penasto stepemo 2 jajci, dodamo jima 75 g sladkorja in 1 zavitek vanilijevega sladkorja ter kremasto, penasto zmešamo.
Na zmes presejemo mešanico 50 g moke in 1/2 čajne žličke pecilnega praška. Nato zmes ročno zmešamo, vendar na hitro, saj mora ostati kremna in rahla.
Posodice za mafine namastimo in potresemo z mandljevimi lističi.
Testo porazdelimo v modelčke in pečemo na 170 stopinj približno 20 min.
Za kremo zmešamo 400 ml hladne smetane in 2 vrečki vaniljeve kreme v prahu (brez kuhanja). Ohlajene tortice prerežemo čez polovico, jih napolnimo s kremo, nato pa kremo premažemo še po vrhu (lahko kremo namažemo samo na vrh). Tortice nato potresemo s popečenimi mandljevimi lističi.