Poznate Linolado? Tisto belo, mlečno? Za peko je odlična, saj lahko pogosto reši okuse, saj jo lahko kombiniramo tako na čokolado kot sadje ali pa oreščke. Včasih pa je super čisto taka, sama zase. Z njenim dodatkom dobijo mafini poseben okus.
Mafine pripravimo tako, da najprej zmešamo mokre sestavine:
1 jajce,
250 g pinjenca,
60 g olja,
60 g rjavega sladkorja,
4 zajetne (jušne) žlice linolade (po želji lahko tudi več).
Primešamo jim suhe sestavine: 230 g moke, 20 g koruznega škroba (gustin) in 2 žlički pecilnega praška (ali vinskega kamna).
Nato dodamo eno pest čokoladnih kapljic.
Nadevamo v pekač za mafine in pečemo na 180 stopinj okoli 20 minut. Pečene mafine lahko ohladimo in dodatno napolnimo z Linolado (prerežemo čez polovico, namažemo in ponovno sestavimo ali pa jo enostavno namažemo na vrh). Ali pa jo z žlico nanje mažemo kar sproti. Jaz sem jih tokrat pustila nenamazane, saj sem jih v vrečkah spakirala našemu psu, ki se je tako zahvalil varuški za počitnice med vikendom. Pa rečite, če se ne splača čuvati našega kosmatinca.