Prva torta

30. maja 2017

Leto je naokoli. Najlepše leto. Polno novosti, veselja, odkrivanja novega, pestrosti in umirjenosti. Po eni strani mi je kar hudo, da se je končalo, po drugi pa se veselim tega, kar na prihodnji meseci, leta še prinašajo z našo piko.

Prvo let je tudi čas za prvo torto naše male punčke. Vsaka mama se navadno pri prvem rojstnem dnevu ukvarja s tem, kakšna bo torta – kaj šele mama, ki komaj čaka, da jo bo pripravila sama. Tako sem še mesece planirala njene torte, Pinterest je pregoreval od idej. No, potem sem si pa malo premislila. Seveda.

Že od prvih mesecev sem bila odločena, da bo prvi rojstni dan v slogu mačk, zadnje mesece pa so me začeli mikati samorogi. Pa ne samo zato, ker je “unicorn cake” zdaj popoln hit med tortopekaricami, ampak zato, ker se je nekako zgodilo, da so njene (sicer maloštevilne) mehke igračke v večini samorogi (ali muce, no pa en povodni konj je vmes), ki so mi všeč tudi zaradi lepe simbolike – nežnih, čistih in elegantnih bitij, s čarobnimi zdravilnimi močmi. Posebno ljuba ji je Jožica, poimenovana po osebi, ki ji jo je podarila. Ob njej sta seveda tudi Lojzka in Mici. Simpatična konjenica.

Ker sva s sestro (oblikovalko) naredili koncept za zabavo v slogu muc, sem se odločila, da bo mala tortica za ožje družinsko praznovanje prav na njen rojstni dan, okrašena s samorogom. Pri sami torti sem se osredotočala na to, da je to njena torta. Torej mora biti taka, da je primerna zanjo in jo bo lahko jedla tudi sama. Ker sem seveda sitna in zakomplicirana pri hrani, je klasična (sploh čokoladna) torta odpadla. Spekla sem torto z nekaj improvizacije in jo naredila v kompromisu – z minimalno dodanega sladkorja, da je bila všeč tudi odraslim (moji sestri celo tako zelo, da jo je že rezervirala za svoj rojstni dan), obenem pa še vedno posebna za dojenčico. Taka je bila tudi dekoracija – bolj v slogu napol nagih tort, le s figurico (ki sem jo želela spraviti, pa je bila gospodična odločena, da jo je potrebno preštudirati in razstaviti) in okraski iz papirja. Podobno sem potem naredila tudi za zabavo, le s figurico v obliki muce.

Noč pred praznovanjem sem se lotila okraskov – naredila sem samoroga (ali samoroginjo, če želite) in male rožice. Ker je bila torta s smetano, sem jih na torto položila tik pred praznovanjem in že smo bili pripravljeni na nazdravljanje.

Tiskaj

Dodaj odgovor