Piščančje prsi v testu za pizzo …

5. maja 2013

… ali kaj narediti, ko ostane ravno toliko testa za pizzo, da ni za eno celo? Nekaj calzoneju podobnega.

Za približno 2 osebi (pa še malo ostane) potrebujemo:
2 večja fileja piščančjih prsi
1 kepico mozzarelle
2 kosa testa za pizzo
po želji: 2 pesti rukole

Piščančnje prsi damo med dve plasti folije, ju potolčemo, solimo in popramo.
Mozarello narežemo na rezine, jih solimo in popramo.

Testo za pizzo razvaljamo/razvlečemo.

Na testo položimo piščančje prsi, nanje mozzarello in rukolo. Najprej zavijemo mozzarello v meso, nato čez zvijemo še testo in ga na koncih močno stisnemo.

Hlebčke pečemo na 230 stopinj 10 minut.

Pripravljene hlebčke damo na krožnik, zraven lahko dodamo paradižnikovo omako (šalšo po domače), pesto ali druge zelenjavne priloge. Hlebčki so odlični tudi hladni – na primer ob solati.

Tiskaj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja