Čokoladni kukiji

29. septembra 2013

Najprej razlaga za jezikovne puriste – ja, lahko bi napisala piškoti … ampak kukiji (american cookies) so posebna vrsta piškotov. Njihova ključna prednost je, da so preprosti in hitri za pripravo. Tejle na primer vam vzamejo približno 10 min za pripravo in 15 min za peko. Recept je zapisan za 1 velik pekač kukijev.

Sestavine samo dodajate v mešalno posodo v naslednjem vrstnem redu:
1 jajce kremasto stepemo s 100 g sladkorja (50 g belega + 50 g rjavega) in 1 ščepcem soli,
dodamo 100 g stopljenega masla,
primešamo še (jaz presejem ločeno in dodam, lahko pa se kar doda) mešanico: 200 g moke, 1 žličko pecilnega praška in 1 žličko temnega kakava v prahu.
V mešanico ročno vmešamo še 100 g sesekljane jedilne čokolade.

Testo z žlico razporedimo v kupčke na peki papirju, jih rahlo sploščimo in med njimi pustimo približno 5 cm prostora.
Pečemo na 160 stopinj celzija 15 min.

Dokler so še topli, so mehki, nato pa se strdijo. Shranimo jih v pločevinasto posodo.

Tiskaj

Dodaj odgovor